пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Пулдупи зза кшака*.

Попроваджу вас троха по своїм місти. В центрі маємо суперґранітовий пйедестал, котрий мав стати коло фонтану, але шось сі не получило, його перенесли і теперка він стирчит між міськрадов і ґлувнов біблотеков. На нім повинен стати Шевченко, шо за свого життє не наближавсі до нашого міста ближче ніж на пітсот кільометрів. 
Наразі ж, вже штири роки, як кажен може вилізти на ту тумбу і зробити си селфі, жи ніби то йому памітник !
В культурально-відпочинковім, ордіна сутулова, парку маємо дитєчий майданчик і качелі, котрому могли б позаздрити найбільш розбомблЕні міста ДиНиРиЛиНиРи... Дітиска ту здобувают, мож повісти, правду жизні, з малих підгузників поміж кавалків арматури, битого шкла і цегли. Розпєрдолили го так, ніби які слони на день ВДВ з зоопарку втекли і тамка пива попили. 
Музей нафтовиків під отвартим небом в тім самім парку тиж радує око ! Штири слупи*, п'єть прольотів паркану, купа зрізаних деревів - така ото достопрімєчатєльность. Дитєчий шпиталь шіст літ покриваєсі грибами ззовні і зсередини, ніхто му ради не може дати. ВодоСканДал передаєсі у спадок від єдної влади до єнчої. Нешчасний міст через потічок ширинов двайціть метрів вже девіт років сі будує, штирнайціть фірм сі помінєло, але ніц з того не виходит. Бо проєкт до него дуже сиромудрий, не кажен архітект даст си ради. А наш - тим більше.
Але то ше не фсьо. Теперка постала нова проблєма. На Алєї Слави раньче був стихійний тарґ*, бабки продавали єйці, млєко і гриби в літі. Теперка прийшли обмилки* і го розігнали. Нинішня проблєма полігає в тім, жи міськова рада смарує си голову*, як тоту алєю теперка перебудувати, би мож було побільше грошів підбрити у відповідну кішеню !
Вибачєйте, але знимки друкувати не буду, бо мі встид*, та й не треба, бо ту оповідку мож використати до половини міст нашої Неньки. Курва, ну чому то так : за шо та засрана влада сі не вОзьме, нич до коньца не доведе ??? З любим партийним прапором в руках !!! Така правда, на жаль !
А всьо остальне в нашім місти пороблЕно, всьо елєґанцко ! Місто з висоти пташиного польоту виглідає люкс, як казали древні шумери, як пулдупи зза кшака*.


Завше ваш, Яків Кутовий.


PeSe. А на тотій Алєйці я увічнив би всіх ВИДАТНИХ містян. Впевнений, жи жаден з мошновладців за останніх двайціть п'єть літ до них не належит


*кшак - кущ, слуп - стовп, тарґ - базар, 
смарує си голову - переживає, мартвит сі,
бо мі встид - соромно,
обмилок - такий мусармєнт, шо сі передів на поліцая

Немає коментарів:

Дописати коментар