середу, 11 травня 2016 р.

ВесіллЄ в Неньці.

ВесіллЄ в Неньці завше зачинаєсі з фабричного гудка, шо встановлений на передовім авті кортежу, замовленого через цинтральну ґазету передмістя Млинок. "Твоя Фортуна" сі називає, запамітайте, люде ! Вішта-гайта, би вам саблезубі врублі сі снили по нОчах, курва ! Так, би всі чули, хто з ким ся женит, до холєри ! І то є фист, як файно. Бо, як не віписуєш мєстну ґазету типу "Нафталін БорИслава", нич не знаєш і ніґди сі не довідаєш, жи баба Нуся з Раточини вже три дни, як на два митри нишче ватерлінії. А так, їдут авта, гудят, міґавками блимают і ти вже всьо про весіллЄ знаєш. Тре тіко вийти з під'їзду і голосно сі спитати про то. 
На весіллю головне не напитисі в сраку на самім старті, бо попадеш в Ютуб, як Робін Ґуд в Ньютона ябком. Жерти на весілЮ має бути доста ! Мохнорукі краби, пацєта з ябками в писку, кури пЕчені, олені в мармуляді, качкє, пструги, ну всьо, шо сі НЕ їсть на шодень. Пляцків обовізково незліченна кількіст. І то в штири п'єнтра має стати на столах, бо головний принцип "зАставшє, а пОставшє" ше ніхто не відмінєв ! Сідати за стіл тре пиршим і зачинати їсти смаколики з СУСІДНОГО столу, бо зі свого ЗАВШЕ встигнеш. Би сі не упити остро і не пропасти, як ксьондзови кАчєта, відома навит в Добротворі, рудовлоса маґік Марися Оккультицкапропонує всім сі обмотати червоними ниткАми, а як нема, тодий помалювати п'єти і під пахАми чирвоним флямастром. А ше Головний Медіум Дрогобичини на весілЄ не радит кубітам вбирати пстрінґи (то такі три шнУрки, як знак мирцедесу). Бо, як гості довго сі не вступают домів, а на двОрі вже минули ніч, динь і ше раз так, а хлопи зачинают мірєти в кого довший ф'ют, тодий свати легко посипают паприґов таньцпол і запрошуют всіх на рокінроль, гопак чи польку. Під чєс таньців паприґа підоймаєсі вгору і зачинає немилосирдно залазити у всі отвори і єнчі, особливо еротичні частини тіла. І стає воістину горЄчо. Всиредині. Ви си тіко уявіт - стоїт дівчИна, як лішчИна, чухаєсі від коліна догори. І всім різко хочесі додому... 
Прийдешній зєть перед весіллЄм мусит пройти курси при церкві, підвишченнє каліфікациї серед досвічених колєґів і курси педікуру. Бо тре бде тестьовій ноги мити на забаві. А вна, в свою чиргу, в передчутті блаженства, не миє нижні лаби три тижни перед акційов. А тодий, вже на весілЮ, відриваєсі по повній, наспівуючи Metal Heart в процесі, коли наречений шкробає її рапаті п'єти єднов руков, а другов клішчами коротит нохті. То така рекомпенсата за то, жи вна му дочку вродила. Тестьови, в якости відшкодування вистарчит спрезентувати жовто-фйолєтОві ковпаки на колічка до його "Славути". 
Пирша шлюбна ніч мусе бути остра, як жилєтка, плідна, шо риформи і довга, ніби рухомі сходи на стації Митра Арсенального в Кийови. Під дверима кімнати, в котрій сі відбуває дійство, на чотах мают стати тато зі сметанов для поповненнє сил і колєґі з бубнами, готові будь-якої миті затаньчити переможний танок з першопроходцем. 
Як тя просят йти за дружбу, перше сі спитай розмір капцє нареченої. Бо, як го вкрадут на весІллю, тобі прийдесі випити стіко бімбру, скіко влізе в той її мешт. Тому тре бути трєнірованим і мати сире яйко в кишени пінжака, би перед горівков го кінути в пашчу потиху. Но і мусиш запамітати добре, як виглєдає твоя дружка, коли твереза. Би'с потомка не попльонтав з кимсь інчим. Я знаю єдного фахового дружбу, Дозьо Мавіна 
сі називає. Він у підводній піхоті служив за совєтів, про него навитТрускавець Худєй писав єдного разу. Про то, як Дозьо прокурора зашпіцував, шо той аж сі роззув в польоті. Але про то потомка... О ! Страшенно Мавіну нудит від стограм, тому він п'є зразу чвертку, тодий в него всьо ся вирівнує і він аліґанцко виконує функції дружби навит наступного днє. (по сікрєту повім, шо нумер тіліфону Дозя тонко закапюшонений в цій оповідці). 
Є ше купа ріжних звичАїв, але про всі не памітаю, бо мало закусував, а як си нагадаю, то вам ту клацну. А ви теж, якшо шось, то пишіт тутка внизу, то сі називає коменти. 
Завше ваш, Яків Кутовий.
Паприґа - червоний перець в прошку, жилєтка - лезо до гоління, заставшє, а поставшє - позич, але зроби (весілля), п'єти - п'ятки, п'єнтро - повирх, рекомпенсата - відшкодуваннє, врублі - горобцє, рапаті - шершаві, закапюшонений - зашифрований.

Немає коментарів:

Дописати коментар